نکات کلیدی در هنگام تنظیم مبایعه نامه

3 اردیبهشت 1403
۰ دیدگاه
  • ۱- قبل از هر اقدامی برای تنظیم و امضاء مبایعه نامه باید نسبت به احراز هویت خریدار و فروشنده از طریق مدارک شناسایی معتبر  اقدام کنید. احراز هویت به هیچ وجه نباید به شخص دیگری واگذار شود. باید شخصاً آن را انجام دهید.
  • ۲- زمان کوتاهی را صرف آشنایی با خریدار و کنکاش قصد او از انجام معامله نمایید، بدون آن که سوالات شما ماهیت دخالت در امور شخصی را پیدا کند، بدانید که این امر در صورتی که به نحو صحیح انجام شود در تمیز و تشخیص کلاهبرداران و شیادان به شما کمک زیادی خواهد کرد و در صحت انجام معامله مؤثر خواهد بود.
  • ۳- به طور کامل شرایط و نحوه ی پرداخت ثمن مورد معامله را از خریدار بپرسید در قرارداد تنظیمی نیز به طور کامل و دقیق ثبت و موضوع را چک کنید.
  • ۴-  تمامی مفاد قرارداد را یک به یک مطالعه کنید و به هیچ وجه آن را به شخص دیگری واگذار نکنید حتی اگر مشاور املاک نسبت به محتویات مبایعه نامه به شما اطمینان داد و یا خواست برای شما آنها را بخواند قبل از امضای آن از او بخواهید که مبایعه نامه در اختیار شما قرار گیرد و در این مورد توجه خاصی مبذول گردد.( اگر سواد کافی ندارید حتما فرد باسواد مورد اعتماد را با خود همراه کنید.)
  • ۵- برای یکایک تعهدات خریدار، از جمله تعهد در پرداخت ثمن معامله، ضمانت اجرا از جمله وجه   التزام تعیین نمایید.  تحویل ملک یا موضوع بیع را به زمانی که لااقل ۸۰ درصد ثمن معامله را دریافت داشته اید موکول نمایید همچنین برای تنظیم سند رسمی عرفاً مبلغی کمتر از ۲۰ درصد نزد خریدار باقی می ماند تا پس از تنظیم سند رسمی پرداخت گردد.
  • ۶- سعی کنید میزان متعارفی از ثمن (قیمت) را حین تنظیم مبایعه نامه دریافت نمایید. میزان متعارف اصولاً بیش از ۳۰ درصد قیمت ملک می باشد لیکن در صورت دریافت مبلغی کمتر از این میزان حتماً راهی برای فرار احتمالی از قرارداد برای خود باز بگذارید. چرا که در صورتی که به هر دلیل اقساط بعدی ثمن پرداخت نگردد شما گرفتار قراردادی شده اید که مبلغ قابل توجهی برای آن دریافت نداشته اید. برای این منظور میتوان انفساخ مبایعه نامه را در صورت عدم پرداخت قسط بعدی پیش بینی نمود و مدنظر قرار داد.
  • ۷-  در هنگام عقد  مبایعه‌نامه حتماً دو نفر شاهد حاضر باشند و انتهای  قرارداد را امضاء و اثر انگشت نمایند و کد ملی خود را ذیل امضا بنویسند . ترجیحاً سعی کنید حتما شاهدی از ناحیه ی شما مبایعه نامه را امضا نماید.
  • ۸- در صورتی که خریدار برای پرداخت قیمت ملک قصد دریافت وام از بانک را دارد مطمئن شوید که امکان دریافت وام وجود داشته باشد بعد به عقد و امضاء قرارداد و مبایعه‌نامه اقدام کنید.
  • ۹- حتماً مواعدی دقیق برای پرداخت اقساط ثمن و همچنین تاریخ حضور و انتقال قطعی در دفاتر اسناد رسمی قید نمایید ضمنا برای هر پرداخت قسط ضمانت اجرا نیز در نظر بگیرید تا از خسارت های وارده احتمالی در آینده جلوگیری به عمل آید.
  • ۱۰- به نشانی اعلامی کامل خریدار و فروشنده و صحت آن با دقت توجه نمایید بهتر است قید نمایید. « تغییر نشانی باید به اطلاع طرف دیگر برسد در غیر این صورت انجام مکاتبات به نشانی اعلامی قانونی بوده و اعتراضی نسبت به این موضوع قابل قبول نیست ».

ارسال دیدگاه